Kapalı Komedon Dosyası

Merhaba Sevgili Okuyucu,

Bugün ben dahil neredeyse her insanın kanayan yarası olan kapalı komedon sorununa eğileceğiz. Bu durumun sebeplerine ve nasıl üstesinden gelebileceğimize eğileceğiz. Tabii  çok fazla çözüm yolu sunuluyor bize ben bunlar arasında en işe yarayanları sizlere sunmaya çalışacağım.



Gıda Alerjileri

Öncelikle bence bunun bir anda artmasının ya da hiç geçmemesinin sebepleri yediğimiz yiyecekler. Mesela ben ne zaman hayatımdan çikolatayı ve şekeri çıkarsam direk bu kapalı komedonlara elveda derim. Sizinde önce böyle çıkıp sonra ilerleyip kırmızı kistik sivilcelere dönüşen ya da hiç geçmeyen kapalı komedonlarınız var ise yeme alışkanlıklarına göz atmanız gerekebilir. Süt ve süt ürünlerine intoleransınız olabilir bu durumda vücudunuz böyle tepki verebilir. Gıda alerji testi ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirdiğinizde sorunu böylece aşabilirsiniz.

Genetik Yatkınlık

Ailenizde genetik yatkınlığınız var ise bu komedonlara bence derhal bir dermatologa gözükün çünkü bu durum antibiyotikler ile tedavi edilmesi gereken bir boyutta olabilir. Özellikle sırtta ve vücudun başka bölgelerinde var ise bir uzmana danışılmalı, cilt bakımı yapan estetik merkezleri ile bu sorun aşılamayabilir.

Kullanılan Ürün Reaksiyonları

Cildinizde kullandığınız fondöten, güneş kremi, deterjan özellikteki cilt/makyaj temizleme solüsyonları... Cilt yeterince temizlenmediği zaman kir ve sebum kendini dışarı atamaz, bu yüzden komedonlar oluşabilir. Tavsiyem double cleasining yapmanız ve cildinize en uygun ürünü kullanmanız. Clarisonic ve muadilleri bu konuda yardımcınız olabilir.

Bağırsak Florasındaki Değişiklikler,

Bağırsağımızın ikinci beyin olarak nitelendirildiği bu dönemde elbetteki onlarında yüzümüzdeki komedonlara etkisi olacaktı. Bu durumda probiyotik ve prebiyotik  alımını arttırıp bağırsak floramızı düzenleyebiliriz.

Genel olarak öncelikli tavsiyem bir dermatologa gözükmeniz ve cildinizi tanımanız. Bende işe yarayan bir yöntem olarak hydrafacial cilt bakımını önerebilirim ama ben yeme alışkanlıklarımı da değiştirdim.  Kapalı komedonların iğne ucu ile temizlenmesi yöntemini, yeterince temizlenemediği ve antibiyotik içeren bir krem ile üstü kapatılmadığı için tavsiye etmiyorum pek. Çünkü bu durum gene kapalı komedonları size sivilce olarak getirebilir, hatta yeniden tekrarlamalarına sebep olabilir. Düzenli evde yapılan aha/bha uygulamalarında işe yaradığı söyleniyor bu konuda ama iyice araştırılıp yapılmasının taraftarıyım ben, aha/bha ve asit içerikleri içinde başka bir yazıda karşınızda olabilirim.

Özetle kapalı komedon dosyası benim için bu kadar sevgili okuyucu, eklemek istediğiniz tedavi yöntemi, sebep ya da sadece bu dertten muzdarip iseniz bile yorumlara yazmaktan çekinmeyin. Beraber öğrenelim:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Farlarının İçeriği

Yüz Şeklinize Göre Allık Nasıl Sürülür?

Susuz Banyo Yapmak: DryBath