Kozmetik Bilimi/ Cilt tipleri



Merhabalar :) Gene bir arastirmam sonucu karsima cikan bir siteyi paylasacagim sizlerle bu site gercekten super tabi ben daha guncel olmasini dilerdim ama bu haliyle bile gercekten cok bilgilendirici bir site :) Ne kulaktan dolma bilgiler var icinde ne de yalan yanlis bir bilgi:) Sitenin sahibi Turkiye de ilk Kozmetik Teknolojisi bolumunun acilmasini saglamis kisi Yrd. Doc. Dr. Aysel Senol kendisiyle mail yoluylada konustum cok tatli bir insan bilgilendirme acisindan olsun sitesindeki bilgi paylasimlari olsun oldukca yardim sever:)




Gelelim konumuza malum etrafta cok fazla kendini bilmis insan var bu durum hem bilenlere hemde gercek bilgiye buyuk bir haksizlik bu sitede gercekten dogrulugundan emin olacaginiz bir insanin bilgileri var bu konuda egitim almis hem de Turkce bu konuda kitaplar yazmis kendi alaninda ilerletebildigi kadar ilerletmis bilgisini :) Ben mesela ordan allinti bir konu yapmak istiyorum simdi tamamen kopyala yapistir olacak ama acmasaniz sitesi bile bir bilgisini okuyun derim :)







Cilt Tipleri
Kuru Cilt
Kuru cilt ince gözenekli olur. Kullanılan ürünler A ve E vitaminleri, bitkisel yağlar, sakinleştirici otlar içermelidir. Temizleme işleminde cildin yağını azaltmamalı, yağ şeklinde ürünler kullanılmalı, ayrıca nemlendirici ampuller kullanılabilir. Gülsuyu da iyi bir temizleyici olarak önerilir. Ancak cilt temizlemede su ile yıkama en iyi temizleme yöntemidir. Sahne makyajları ağır olduğundan cilde uygun temizleyici ürünler kullanılmalıdır. Ürünlerin canlandırıcı, hücre yenileyici, dolaşımı kolaylaştırıcı özelliklere sahip olması da önemlidir.

Yağlı Cilt
Yağlı ciltlerde yağ bezlerinin aşırı fonksiyonu gözlenir ve cilde uygun özelliğe sahip ürünlerin kullanılmasında yarar vardır.

Normal Cilt
İdeal cilt tipidir. Ter ve yağ bezleri, dengeli üretim yaparlar. Hücre yenilenmesi dengelidir, ne kuru ne de yağlı ciltlerdir. Sağlıklı salgılamanın sonucunda cilt; pembemsi, küçük gözenekli, taze, düzgün görülmektedir. Nem idealdir, çünkü yağ ve ter bezleri düzenli çalışmaktadır. Yapılan bakımlar da A ve E vitaminleri kullanılmalıdır.

Karma Cilt
Karakteristik özelliği, ciltte ve saç derisindeki kepeklenmelerdir. Hücreler yüksek oranda dejenerasyona uğrar. A ve E vitaminleri içeren, canlandırıcı, dengeleyici, sakinleştirici etkili kozmetik ürünlerin kullanılması gerekir. Pullanmalar için soyucu (peeling) işlemler yapılabilir.

Problem Cilt
Yıpranmış ve hassas görünümlüdür. Erken yaşlanmış görünmenin nedeni düşük tansiyon, genetik nedenler, organizmanın aşırı yüklenmesi olabilir. Canlandırma ve uyarma işlemi yapılmalıdır, ılık ve soğuk değişimli kompresler yapılması da önerilebilir.

Olgun Cilt
A ve E vitaminleri, doğal maddelerle desteklenmelidir.



Gormus oldugunuz gibi col bilgilendirici yazilar var sitenin adresi http://www.kozmetikbilimi.com/index.html herkesin bence girip bakmasi gereken bir site simdiden keyifli okumalar dilerim.iyi gunler:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Farlarının İçeriği

Yüz Şeklinize Göre Allık Nasıl Sürülür?

Susuz Banyo Yapmak: DryBath