AVENE STICK ZONES SENSIBLES SPF 50+

Evet bu urun hakkinda arastirmalarimi bir toparlayayip yaziyi yazayim dedim bu konu hakkinda benden bilgi isteyen morrmenekse icin yaziyorum.
bu da yazisii





Oncelikle icerigine goz atalim istedim :

* Ingredients - octyldodecanol, butylene glycol cocoate, polyethylene, microcrystalline wax (cera microcristallina), butyl methoxydibenzoylmethane, octocrylene, hydrogenated castor oil, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, synthetic wax, beeswax (cera alba), titanium dioxide, stearyl stearate, avene thermal spring water (avene aqua), bht, caprylic/capric triglyceride, decyl glucoside, dimethicone, fragrance (parfum), methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, methyl methacrylate crosspolymer, propylene glycol, silica, tocopheryl acetate, tocopheryl glucoside, water (aqua), xanthan gum

Mesela burada Xanthan gum yani ksantan zamki tamamiyle organik olup bakterilerden Xanthomonas cinsinden elde edilir endustrinin her kolunda kullanilir neredeyse ve bu urunde olmasi bu urunu alip benim arastirma sunumuma ekleyecegim anlamina geliyor cunku gecen yil bu konuda hocama bir sunum verip ekstra puan almistim ve bu da kullanim alanina cok guzel bir ornek:)

octyldodecanol, once ayiralim -ol ile bittigine gore alkol var icinde yani -OH molekulleri bulunmakta bu alkol cogu kozmetikte bulunur ve onaylanmistir bu konuda iciniz rahat olsun:) steril alkoldur ve cilde puruzsuzluk kazandirir.

butylene glycol cocoate,  kendisi bildigimiz hindistan cevizi yagidir cok fazla soze gerek yok sanirim:)

Polietilen yani polyethylene adi uzerinde poli yani cok etilen molekuludur tabi birbirine baglanmis sekilde:) bir cok rimel, allik, ruj, vb. urunlerde bulabilirsiniz molekuler agirligi 2.000 ile 21.000 arasi olmak kosulu ile kullanilabilir ve guvenilirdir.

Microcrystalline wax,  bu urunun kirilganligini azaltmak icin kullanilmis bir tur kalinlastirici ve tabi ki guvenilir parabende bulunmasi sadece kallinlastirma amacli balmumunda da kullanilir.

butyl methoxydibenzoylmethane, bu madde %3 oraninda en fazla kullanilabilir avobenzone olarak da bilinir genel olarak gunes koruyucularinda kullaniliyor zararli isinlari emip degistirebiliyor  daha az zararli bir ture.

octocrylene renksiz yagli bir sividir. %10 a varan oranlarda kullanilabilir  UV isinlarindan cildimizi koruyan bir diger maddedir.

hydrogenated castor oil, bildigimiz hint yagidir bitkisel iceriklidir sonuc olarak guvenilir bir madde:)

bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, en fazla %10 oraninda kulanildiginda bir tehlike olustirmadigi yonunde bir yonergesi var tabi ki de UV isinlarindan koruyucu bir madde bu


synthetic wax  kendisi kalinlastirma gene kirilganligi azaltmak icin  kullanilan maddedir bazi bebek urunlerinde bile bulunabilir 2003 yilindan beri guvenilir listesinde

Beeswax, kendisi bilindik balmumu:)

titanyum dioksit herhangi bir zarari olmayan gunes koruyucularda yaygin olarak bulunan bir maddedir.

Stearly stearete, mumsu kati kozmetik maddeleridir guvenilirdir ve suda cozulmez

avene thermal spring water, bu termal su avene nin bir urunu oldukca faydalarrini gordum nette kullanmadim ama yararli oldugunu dusunuyorum cunku biyolojik icerikli ve hakkinda makaleler bulunan bir urun faydali kesinlikle ciltteki tahrise vb. durumlara iyi geldigi yazilmis.

BHT (Butillendirilmis Hydroxtoluene) sarımsı-beyaz beyaz kristal katı. antiokasidan ozellikleri bulunmakta  guvenilir sanirim yiyeceklerde bulunma orani %0.02:)

Capric triglyceride, hindistan cevizi yagindan elde edilen bir yag bu da triglyceride yani trigliserid yag demektir bu arada belirteyim deri yuzeyinde koruyucu bir bariyer olusturur.

Decyl glucoside,  bu bir seker glikozlardan:) guvenilir  ve cilt temizligi  duzenleyici gorevi var.

Dimethicone, dimetilketondur kendileri sampuan ve sabunlarda  yaygin olarak bulunur bu bir silikon polimeridir  ve elbette guvenilirdir.

methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, bu bir organik bir bilesik maksimum %10 oraninda kullaniliyor ve UV isinindan korur guvenilir bir madde %10 a kadar tabi.

methyl methacrylate crosspolymer,  sac bakim urunleri makyaj malzemelerinde kullanilir genelde cogu tibbi cihazda da kullanilir goz ici lensler gibi bunlarda kullanildigi icin bir sorun teskil ettigini dusunmuyorsunuzdur umarim ki kesinlikle guvenilir bir madde sanirim yapistirici ozelligi var uzun sure vucut icinde kullanilacak cihazlarda bulunuyor genellikle.

propylene glycol. kendisi organik alkollerden yiyeceklere katki maddesi olarak bile kullaniliyor guvenilir oldugu onaylanmis ama fazlasi yani iceriginde %50 den fazla varsa cildi tahris edebilir.

Silica, bu kozmetik maddeye belirli bir form vermek icin kullaniliyor ve guvenilir olarak kabul edilmis.

Tocopheryl acetate, kendisi E vitaminidir tanistiralim:D:D  herseyde bulunur et sut yumurta ve ek bilgi yagda erir bunlar iste bu da genel kultur olsun ADEK vitaminleri yagda eriyen vitaminlerdir.

Tocopheryl glucoside, kendiside E vitaminidir tabi Evitamini diyip gecmemk turevleri oldugunuda bilmek gerekir aynen B12 B6 gibi:)

sanirim bu kadar biraz bilimsel biraz bunaltici ama aciklayici oldu bence malum bisi yaptik mi tam yapmali ve guvenilir dediklerim FDA tarafindan onlaylanmistir kafadan guvenilir demiyorum biliniz:D 

Herkese iyi gunler dilerim:)

Yorumlar

  1. Ayrıntılı anlatım için teşekkürler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sey degil canim malum bir de tam icerigini bilelim sonra bu maddeleri gordugumuzde bilincli olalim:)

      Sil
  2. sana bişey diyeyimmi harika anlatmışsın! bilgilendirdiğin için saol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkur ederim zaman ayirip okudugun icin:) varsa merak ettigin bir sey senin icin anlatabilirim de:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Farlarının İçeriği

Göz çevresi derisi, sorunları ve bakımı PART:1

CC krem:)