Cilt Bakimi-Temizligi



Eveett 3. yazimi cilt bakimi uzerine yazmak istedim, bu konu cok genis bir alan ve sadece yuz degil tum vucudu kapsiyor. Cilt haliyle bizim en onemli giysimiz nasil en sevdigimiz kiyafetimizi ozenle saklayip koruyorsak cildimize de aynen oyle hatta daha fazla ozen gostermeliyiz sonucta cildimiz eskidikten sonra atamayiz:) Gelelim benim bu konudaki goruslerime:)

Temel tasi olarak bu konuda nemlendiricilerle baslamak istiyorum:)

Nemlendiriciler, cildimizin gun boyunca kaybettigi suyu bize geri verecek sekilde olmali tabi cilt tipine gore degisik yag seviyelerinde nemlendiricilere ihtiyac duyariz cok kuru bir cildiniz varsa yagli nemlendiriciler sizi rahatsiz etmeyebilir ama yagli bir cildiniz varsa kesinlikle yagsiz bir nemlendirici orn: bepanthen kullanmanizi oneririm.
Cildimiz neden neme ihtiyac duyar?

Basitce aciklamam gerekirse vucudunuz isleyen bir makinadir. Bir suru hucreden olusup hep beraber calisir ve bu hucrelerin tek tek kendi gorevlerini yerine getirebilmeleri icin belli bir miktar suya ihtiyaclari var biz bunu gunde 2 lt. su icerek vucudumuza sagliyoruz fakat cildimiz icin bu durum daha cok onem tasiyor gun boyu dis etkenlere maruz kaliyor ruzgar, soguk, toz, makyaj... gibi bir suru cildin dengesini bozabilecek seyle savasiyor ve biz onu nemsiz birakip daha cok kostek olmamaliyiz bunun icin cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanilmali ben kendime genellikle mevsimsel ve cildimin yapisina gore ya bepanthen ya da bebek kremleri kullaniyorum cok yogun bir nemlendiriciye ihtiyac duyan bir cildim yok ama bu konu hakkinda aklinizda bir nemlendirici varsa piyasadakilerin cogunu denedigim icin o urun hakkinda da size bilgi verebilirim belki cilt bakimi uzerine 2. postum urunler uzerinden olur:)

Tonikler, her zaman tonik kullanilmasini uygun bulmuyorum cunku cildin kendine has bir ph'i bir bakteriyel florasi var cilde uygun kullanilmayan tonikler cildin bu uyum icindeki yapisini bozabilir cildi cok fazla gerebilir, kurutup pul pul dokulmeye bile neden olabilir o yuzden gerekmedikce kullanmayin cildinizin yag seviyesi cok karma ise o zaman yag seviyesini duzenleyici bir tonikle- ki ben bu konuda Dr. Murad'in tonigini kullandim bir donem cok memnun kaldim- o denge saglanmaya calisilabilir. Tonik olarak iyi dinlendirilmis fazla kloru alinmis bir su bile kullanilabilir cildinizi yikamak yerine bu su ile temizleyebilirsiniz mesela illa tonik kullanacagim diyorsaniz ve cesme suyu cok sert geliyorsa size.

Maskeler, yuz maskeleri konusunda kesinlikle cok dikkatli olunmalidir mumkunse icerigindeki maddeler arastirilip sonra alinmalidir hangi cilt tiplerine uygun oldugu, etken maddeleri nelerdir ve cok fazla kimyasal madde iceriyor mu? bu sorularin cevaplari sizin ihtiyaciniza goreyse o zaman maske uygulanabilir tabi ki maskeler duzenlli kullanimlarla etkilerini bekler oyle ilk kullanimda etkisi pek anlasilamaz 2 veya 1 haftada bir duzenli olarak cildinize maskeyi uygulayip 1 ay sonunda sonuclarinizi gormeye baslayabilirsiniz yavastan. Burada onemli olan mumkun oldugu kadar az kimyasal madde icermesidir, sonucta yuzunuzde yaklasik yarim saat bekleteceginiz bir karisimdan bahsediyor zaten bilindigi uzere cogunluk evde kendi yaptigi maskeleri tercih etmektedir en mantiklisida budur bitkilerin hangi konuda faydali olduklarini arastirip kendinize ozgu maskenizi yaratabilirsiniz:)

Peeling, haftada en fazla 1 kere uygulanmalidir yuze cunku cildi en cok yoran cilt bakimi basamagidir bu ki gerekmedikce yapilmamalidirda eger cildinizde bir lekelenme veyahut hafiften soyarak dokulmesini istemediginiz bir sey yok ise yapmayiniz ama vucud icin gerekli olan birseydir haftada 1 kere uygulanabilir. Gene dogal kaynakli peelingler kullanilabilir ama en cok dudaklar icin yapilan peelingi severim ben onun icinde baska bir postta dogal bir tarif ve bir urun onerisinde bulunabilirim.

Makyaj temizligi, bu konuda cok fazla konusma donuyor ortada su iyi bu iyi diye tabi kisisel tercihler burda on sirada ama genel cogunluk yagli his birakmayan makyaj temizleyicilerinden yana ben ise makyaj temizligimde aci badem sutu kullaniyorum hem cok iyi temizliyor ki once makyaj temizleyici mendille silerim sonra pamuga aci badem sutu koyup mendilin almadigi makyaj artiklarini temizlerim cildimden hem de cildimi nemlendirir kendileri:) tabi bunu uygularken cildi cok fazla tiftiklemeden nazikce uygulamaliyiz unutmamak gerekir ki cildimiz hep bizimle olacak ona ne kadar nazik davranirsak bizim icin geri donusu daha az kirisiklik ve sarkma olacaktir. Bir kesim ise makyaj temizlliginde bioderma sensibio H2O kullaniyor ben daha denemedim su an ki makyaj temizleme periyodumdan memnun oldugum icin ama o da tek basiina tonik olarakta kullanilabilen bir urunmus anlasilcagi uzere cok yonlu bir urun ihtiyaclarim degisirse kullanabilirim.

Sivilceler, ciltte en istenmeyen sorun bence bu ne kadar onlemeye calissakta eninde sonunda bir sekilde cikiyorlar. Bir sivilceyi yok etmek istiyorsaniz sorunu iyi anlamaniz lazim eger siz onu buhar banyosu yapip sonra sıkarsaniz bu sorunu buyutebilir ve ardinda harika bir iz birakabilir size, bunun yerine once sivilceyi kurutmaya yonelik bir islem uygularsaniz (limon sıkmak, kurutucu krem uygulamak...) onla savasmak icin en onemli adimi atmis olursunuz basariyla. Tabi gene bu yontemde sivilcenin tipide onemli sivilce cildinizin kirli olmasindan kaynaklanmiyor olabilir, bakteriyel olabilir, siz bir donem stres yapmissinizdir bagisiklik sisteminiz zayiflamistir bunu sonucunda yuzunuzun bakteriyell florasi degismis siivilce yapmis olabilir bunlar onu yoketmede onemli nooktalar deedigim gibi once kurutmak icin adim atarsaniz ve bir sivilcenizi hadi sıktiniz o parmaklari antibakteriyel sabunla yikamadan herhangi bir yere surmeyin cunku parmaginizdakilerle yeni bir sivilceye neden olabilirsiniz tabi birde gece uyudugunuz yastigin kilifini degistirin ki orayada bulasan sivilce yapici etkenlerden kurtulun:)Kurutma isleminden sonra zaten sivilce kendiliginden gececektir tabi bazi ilaclar sivilcenin icindeki cerahat i daha cok disari vurup akitip kurutabilir bu krem bende ters etki yapti demeyin 2-3 kere daha kullanin etkili olacaktir:)


Gunes koruyucular, cildimizin gunluk rutininde olmalidir cunku oldukca fazla gunes alan bir ulkeyiz ve gunes isinlari malumunuz gitgide daha cok yakmakta bizleri:) Sadece yuzumuze degil tum vucudumuza gunes kremleri uygulamaliyiz burada spf nin onemi suredi SPF sizi gunesten yanmadan ne kadar sure koruyacagidir bir kremin bu yuzden en az 30 spf li urunler kullanilmalidir ten renginiz ne olursa olsun. Bizim ulkemizde bronz gezmek cok sevilen bir sey ama maalesef deri kanserine en cok sebep olanda bu bronz gezme sevdamiz aman diyeyim siz siz olun koruyucusuz yaz kis disari cikmayin. Gunes koruyucularin alerjik madde icermemesi onemli ve tabi gunesin zararli etkilerine karsi cikmasi da benim onerim yuzunuz icin ayri bir sey kullanmak istemiyorsaniz gunluk kullandiginiz kremleriin veyahut fondotenin spfli bir urun olmasidir. Vucudunuzun geri kalaninada vucud tipinize uygun bir koruyucu krem kullanmalisiniz tabikide:) Unutmayin kirisiklar, lekeler, yaniklar gunes ile daha kotu daha belirgin hale gelir. Bunu engellemek sizin elinizde:)


Bir de daginik olarak anlatacagim bir kisim var bu konuda cildinizi temizlerken sabun kullaniyorsaniz sabunun iceriginde deterjan olmamasina dikkat edin lutfen bu cildinizi daha cok kurutur ve eger ihtiyaciniz yyoksa cildinize cok fazla islem uygulamayin birakin deriniz nefes alsin akciger solunumu yapiyor olabiliriz ama %2 oraninda deri solunumu da yapiyoruz ufacik bir miktar olsa dahi bu onemli. Gozenek acici islemler uyguluyor iseniz cildinize steril kosullarda olmasina dikkat edin cunku gozenekleriniz acik ve her an kirlenmeye benim deyisimle kontamine olmaya sivilce  yapmaya aciklar cok tozlu bir ortama disarinin havasiina cikmayin oyle mumkunse iyice kremleyip korumaya alip cildinizi oyle cikin:)

Sanirim anlaticaklarim simdilik bu kadar tabi buna eklenecek bir dunya sey var daha ama hepsini zamanla size anlatmayi daha uygun goruyorum:) Cildinize cok iyi bakmaniz dilegiyle ve lutfen bol su icmeyi icmeyi ihmal etmeyin:) Herkese iyi gunler dilerim:)




son olarak en sevdigim makyaj temizleme videosuyla kapatacagim bu videoyu buyrunuz efendim:) 






Yorumlar

  1. canım bi ara maskelerin ve peelinglerin içeriğindeki zararlı maddeleri yazsan süper olur.
    Yani şu şu varsa almayın diyebileceklerini en azından maske, peeling alırken önceliğimiz o maddeler var mı yok mu diye bakmak olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarim canim oyle bir sey vardi aklimda ama zaen bir yazimda belirtmis olmaliyim ama daha kapsamlisinida yakinda yazarim:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Göz Farlarının İçeriği

Yüz Şeklinize Göre Allık Nasıl Sürülür?

Susuz Banyo Yapmak: DryBath